19 Eylül 2011 Pazartesi

Kurgulu Zaman

Her iktidar Kadir'ine nefistir. Kadir'in kişiliği, varolagelişi iktidarladır. Üstünlük üzerinden karşılığını bulur iktidar hakikatinde. Herkes iktidar olamaz. İktidar üstün olandır ve üstün olanları tanımlar iktidar. Kadir'in nefsi üstünlükle nefes alır ve iktidar Kadir'in ciğerlerine dolar. Kadir iktidarla yaşadığını düşünürken aslında iktidar Kadirle yaşar. Kadir iktidarın yegane habitatı olur.

İktidarın gözünde Kadir kaçınılmazdır. Ama kaçınılmazlığı zaten Kadir tanımlar. Vatan haini vatana ihanet eden değildir. Kadir'in iktidarını kırpan "hain" düşmanın yaşadığı yerdir vatan. Kadir kendine benzeyenleri kendinden sayar. Böylece hem gücünü artırır hem de bindiği dalı keser. Kadir'in çevresindeki herkes Kadir'e benzemeye çalışır, iktidarda olabilmek için. Ancak zamanla Kadir'e benzemek Kadir'den önce gelir ve Kadir'e benzeyenler aslında Kadir'le hiçbir ortak noktaları olmadığını anlarlar birden.


Kadir zamana hükmeder, onu kurgular. Zaman hep Kadir'in herkesi değerlendirdiği ölçü birimidir. Ne hikmetse, en çok zamana Kadir sahiptir. Kadir zamanını en iyi kullanandır. Ama aslında zaman, sadece Kadir'in iyi kullandığına denir. Zaman iktidardır.

2 yorum: